سلام دوستان عزیز

خوبید؟چه خبر؟!

خوب میخواستم اولین کسی باشم که پیشاپیش شب یلدا رو بهتون تبریک میگم...

چند روزی مونده اما واسه عوض شدن حال و هوای وبلاگم بد نیست...

 

بلندترین شب سال هم خورشید را ملاقات خواهد کرد و این یعنی


بوسه گرم خداوند بر صورت زندگی وقتی همه چیز یخ می زند.


پیشاپیش یلدا مبارک

عرض تبریک به ریاست جدید دانشگاه پیام نور

انتصاب جناب آقای دکتر ابوالفضل فراهانی به عنوان ریاست جدید دانشگاه پیام نور بنا به تشخیص صحیح و انتخاب درست رضا فرجی دانا وزیر علوم تحقیقات و فناوری دولت دکتر حسن روحانی را به ایشان و تیم مدیریتی وی و تمام دانشجویان این دانشگاه تبریک عرض می نماییم.

امیدواریم که در دوره ریاست وی بار علمی دانشجویان و دستاورد های علمی آنان چندین برابر گردد، و برای ایشان از خداوند منان خواستار سلامتی و ثابت قدمی در تحقق وعده هایشان می باشیم.

با تشکر:دانشجویان و وبلاگ نویسان     

گروه شیمی دانشگاه پیام نور ایلام - واحد مرکزی

در بدن یک عاشق چه می گذرد؟

 
همه آنهایی که با هم ازدواج میکنند، دوست دارند زندگیشان دوام داشته باشد. دانش امروز نشان میدهد، احتمالا نوع عمل هورمونهای ما در داشتن یک زندگی سعادتمند دخیل است؛ هورمونهایی که احساس محبت و دیگر احساسات ارزشمند زندگی را به وجود میآورند. عشق سالهاست .................
بقیه در ادامه مطلب
ادامه نوشته

یخ خشک چیست؟!

یخ خشک (Dry ice) نام تجاری جیرنرایزد (genericized) دی اکسید کربن جامد است .

 این ماده معمولا به عنوان عامل سرد کننده مورد استفاده قرار میگیرد. یخ خشک عالی

 با فشردن مستقیم گاز اتمسفر در دمای ثابت ۷۸٫۵ درجه سانتیگراد زیر صفر از حالت به مایع تبدیل می شود .

 آنتالپی چگالش در ۷۸٫۵ درجه سانتیگراد زیر صفر ۱۹۹ کیلوژول بر کیلوگرم است . تولید یخ خشک برای پایین

آوردن و سرد کرد موثر است.

 

در سال ۱۸۳۵ م شیمی‌دانی از کشور فرانسه به نام چارلز ایلوزیر برای نخستین بار یخ خشک را کشف کرد .

او در آن دوران به نتایج و کاربردهایی درباره ی یخ خشک رسید که ۶۰ سال بعد توسط دانشمندان آزمایش و

مشاهده شد .


تولید یخ خشک بی رنگ ( مرغوب) با فشرده کردن گاز دی اکسید کربن (CO2) امکان پذیر است .

روش های تولید یخ خشک به طور خلاصه به تر تیب زیر است:

 1. گاز دی اکسید کربن خالص را زیر فشار و سرما قرار می دهند تا به مایع تبدیل شود .


2. در هنگام فشرده کردن مقداری از دی اکسید مایع تبخیر میشود و با پایین آمدن درجه حرارت دی اکسید کربن مایع ، مقدار باقی مانده در نهایت به طور کامل از مایع به جامد تبدیل می شوند .


3. در نهایت دی اکسید کربن جامد را که فشرده و جامد شده است با قالبهای کوچک یا بزرگ مکعبی ، یخ خشک را بسته بندی می کنند . استاندارهای این قالب های مکعبی تقریبا ۳۰ کیلوگرم است .یخ خشک در صنعت برای سرد کردن اجسام و مواد مورد قرار می گیرد. از یخ خشک برای باران زا کردن ابرها استفاده می شود.

ساختار کریستالی یخ خشک:

موز...

موز گیاهی است علفی که مانند درختچه است . برگهای آن بسیار بزرگ و پهن و گاهی تا 2 متر می رسد .

 گلهیا آن مجتمع و بصورت سنبله است میوه آن ابتدا سبز و بعد از رسیدن برنگ زرد در می آید .موز از چهار هزار

 سال قبل در هندوستان کشت می شده است . در سال 1482 پرتغالیها موز را در سواحل گینه پیدا کردند

 و به جزائر قناری بردند و سپس بوسیله میسیونر مذهبی اسپانیولی به نواحی حاره آمریکا برده شد و اکنون

 موز در تمام مناطق گرمسیر دنیا کشت می شود .موز را هنگامیکه هنوز سبز است از درخت می چینند و به

مناطق مختلف می فرستند و در آنجا بوسیله گرما دادن آنرا می رسانند .موز انواع مختلف درد یک نوع آن بسیار

درشت و نوعی از آن هم خیلی ریز است که مزه شیرینی درد .در کشورهای استوایی معمولا موز را می پزند و

همراه با برنج و لوبیا می خورند در کشورهای آمریکای لاتین موز را ورقه ورقه کرده و در آفتاب خشک می

کنندهنگامیکه موز انتخاب می کنید باید پوست آن زرد و سفت و روی آن لکه های سیاه وجود داشته باشد و این

 نشانه موز رسیده است . موز نارس بدلیل داشتن نشاسته زیاد هضمش سنگین است .

 

ترکیبات شیمیایی:

 

قندی که در موز وجود دارد بسرعت قابل جذب است در صد گرم موز مواد زیر موجود است .

انرژی 100 کالری
آب 70 گرم
پروتئین 0/8 گرم
چربی 0/2 گرم
قند 6/5 گرم
کلسیم 8 میلی گرم
فسفر 25 میلی گرم
آهن 0/7 میلی گرم
سدیم 1 میلی گرم
پتاسیم 370 میلی گرم
ویتامین آ 190 واحد
ویتامین ب1 0/05 میلی گرم
ویتامین ب 2 0/06 میلی گرم
ویتامین ب 3 0/07 میلی گرم
ویتامین ث 10 میلی گرم



در موز چند ماده شیمیایی بسیار مهم مانند سروتونین ، نورواپی نفرین ، دوپامین و کاته چولامین وجود دارد .

پس موز بخورید اما به اندازه...

وايتكس | هیپوکلرید سدیم | آب ژاول

وایتکس رايج ‌ترين ماده اي که از آن ، به عنوان سفيد کننده استفاده مي‌شود، آب ژاول است. ماده اصلي و موثر در آب ژاول ، هيپوکلريت سديم NaOCl است. هيپوکلريت سديم ، ترکيبي فوق‌العاده قوي است که درصد خيلي کمي از آن (5 درصد) را در آب حل مي‌کنند و با نام‌هاي مختلف و به عنوان سفيد کننده به بازار عرضه مي‌کنند. .
بنابراين سفيد کننده‌ها و آب ژاول ، همان محلول 5 درصد هيپوکلريت سديم هستند.

ادامه نوشته

مطالب جالب شیمی

تعیین دقیق زمان مرگ تعیین دقیق زمان مرگ در جرم شناسی بسیار اهمیت دارد.اندازه گیری غلظت پتاسیم مایع زجاجیه روشی است که بیش از سه دهه از پیشنهاد و بررسی ان میگذرد.مصونیت ماده زجاجیه از آلودگی ،خون و باکتریها پس از مرگ ،سهولت نمونه برداری و عدم نیاز به کالبدشکافی از مزایای این روش محسوب می شود.تجزیه پتاسیم زجاجیه با دو روش الکترودهای یونی ویژه که یک روش پتانسیل سنجی است و نور سنجی شعله ای که یک روش طیف سنجی است انجام می گیرد.سپس مقدار پتاسیم بدست آمده با منحنیهای استاندارد غلظت یون پتاسیم بر حسب زمان مرگ که برای دو گروه سنی کودکان وبزرگسالان مجزاست،مقایسه می شود. مطالب جالب شیمی
ادامه نوشته

یخ اما داغ

● آیا یخ در طبیعت فقط بر اثر سرما ایجاد می شود
برای اغلب مردم، درست كردن یخ كار ساده ای است: كافی است یك ظرف آب را در فریزر قرار دهیم. اما شیمیدانی به نام «یون می چوی» Eun Mi Choi و همكارانش در دانشگاه ملی سئول در كره جنوبی به این مسئله به گونه ای دیگر می نگرند. برای آنها درست كردن یخ از طریق كاهش دما تا زیر نقطه انجماد آب، آخرین گزینه محسوب می شود و نه اولین گزینه. این محققان ترجیح می دهند با قرار دادن آب در معرض میدان های الكتریكی یخ درست كنند و شگفت انگیزتر آنكه این كار را در دمای اتاق انجام می دهند.
یخ اما داغ

ادامه نوشته