موز گیاهی است علفی که مانند درختچه است . برگهای آن بسیار بزرگ و پهن و گاهی تا 2 متر می رسد .
گلهیا آن مجتمع و بصورت سنبله است میوه آن ابتدا سبز و بعد از رسیدن برنگ زرد در می آید .موز از چهار هزار
سال قبل در هندوستان کشت می شده است . در سال 1482 پرتغالیها موز را در سواحل گینه پیدا کردند
و به جزائر قناری بردند و سپس بوسیله میسیونر مذهبی اسپانیولی به نواحی حاره آمریکا برده شد و اکنون
موز در تمام مناطق گرمسیر دنیا کشت می شود .موز را هنگامیکه هنوز سبز است از درخت می چینند و به
مناطق مختلف می فرستند و در آنجا بوسیله گرما دادن آنرا می رسانند .موز انواع مختلف درد یک نوع آن بسیار
درشت و نوعی از آن هم خیلی ریز است که مزه شیرینی درد .در کشورهای استوایی معمولا موز را می پزند و
همراه با برنج و لوبیا می خورند در کشورهای آمریکای لاتین موز را ورقه ورقه کرده و در آفتاب خشک می
کنندهنگامیکه موز انتخاب می کنید باید پوست آن زرد و سفت و روی آن لکه های سیاه وجود داشته باشد و این
نشانه موز رسیده است . موز نارس بدلیل داشتن نشاسته زیاد هضمش سنگین است .

ترکیبات شیمیایی:
قندی که در موز وجود دارد بسرعت قابل جذب است در صد گرم موز مواد زیر موجود است .
| انرژی |
100 کالری |
| آب |
70 گرم |
| پروتئین |
0/8 گرم |
| چربی |
0/2 گرم |
| قند |
6/5 گرم |
| کلسیم |
8 میلی گرم |
| فسفر |
25 میلی گرم |
| آهن |
0/7 میلی گرم |
| سدیم |
1 میلی گرم |
| پتاسیم |
370 میلی گرم |
| ویتامین آ |
190 واحد |
| ویتامین ب1 |
0/05 میلی گرم |
| ویتامین ب 2 |
0/06 میلی گرم |
| ویتامین ب 3 |
0/07 میلی گرم |
| ویتامین ث |
10 میلی گرم |
در موز چند ماده شیمیایی بسیار مهم مانند سروتونین ، نورواپی نفرین ، دوپامین و کاته چولامین وجود دارد .
پس موز بخورید اما به اندازه...